Vahva keskinäinen luottamus yhteistyön perustana – “ODC on luotettava ja osaava kumppani”

”Oulun DataCenter on näkökulmastamme luotettava ja osaava kumppani. Yhteistyö on kaikkinensa sujunut hyvin ja olemme saaneet heidän asiantuntijoistaan tarvitsemiamme lisäkäsiä.

Mika Virsunen
Lapti Group OY

Lapti Group Oy on suomalainen rakennusalan konserni, joka operoi koko Suomen alueella. Laptin ja Oulun DataCenterin pitkäaikainen yhteistyö on alkanut tietoverkko- ja palomuuripalveluiden parista.

Nopeasti kasvava ja kannattava rakennusalan konserni Lapti on tehnyt yhteistyötä Oulun DataCenter Oy:n kanssa jo vuodesta 2018. Laptin toiminta keskittyy asunto-, palvelu- ja toimitilarakentamiseen sekä kiinteistökehitykseen.

Laptin tietohallintojohtaja Mika Virsunen kertoo, että yhteistyö ODC:n kanssa alkoi, kun he päätyivät ulkoistamaan osan ICT-infrastruktuuristaan.

– Haimme ratkaisutoimittajaa ja osaavaa kumppania avuksi erityisesti tietoverkko- ja palomuuripalveluihin, sieltä laajentuen palvelinympäristöihin. Vuosien yhteistyön aikana ODC:ltä on hankittu myös lisäpalveluita esimerkiksi varmistusratkaisuihin liittyen.

Pitkäaikaista yhteistyötä ja palvelukokonaisuus kunnossa

Kumppania valitessaan Lapti arvosti paitsi kotimaista ja paikallista toimijaa, myös kumppania, jonka kanssa pidempiaikainen yhteistyö olisi mahdollista.

Virsunen nostaa esille myös palvelukokonaisuuden suhteessa hintaan.

– Haemme mielellämme aina pidempiaikaisia kumppanuuksia, jolloin toiveena on pitkäjänteinen, tuloksekas yhteistyö. Tärkeä kriteeri meille oli myös koko palvelukokonaisuus sekä laadun suhde hintaan.

– Pitkä yhteistyö on myös meidän etumme. Tällöin pääsemme paremmin kiinni asiakkaan bisnekseen ja IT-ympäristöön jolloin niihin vaikuttavien liiketoimintatarpeiden ymmärtäminen laajenee. Tällöin voimme tarjota asiakkaalle paremmin räätälöityjä palveluita. Pystymme myös kertomaan, milloin asiakkaan hakema ratkaisukokonaisuus kannattaa tuottaa esimerkiksi jonkun kumppanimme toimesta, kertoo Jesse Pietilä, ODC:n kaupallinen johtaja.

Asiantuntijayhteistyössä syntyy parhaat tulokset – hyvä kommunikaatio on tärkeää

Tänä päivänä ODC:n rooli Laptin kumppanina on erityisesti palvelinten ja verkkolaitteiden ylläpidossa, sekä tietoturvan jatkuvassa kehittämisessä. ODC:n työpanosta hyödynnetään myös isommissa projekteissa ja tarvittaessa asiakas saa meiltä myös konsultointiapua.

Laptilla työskentelee myös omia it-osaajia, joiden työpöydällä on samoja tehtäviä kuin ODC:n tekijöiden tehtävälistalla.

– Koska töitä tehdään yhteistyössä, on tärkeää, että asiantuntijoillamme on suora yhteys ODC:n asiantuntijoihin. Yhteistyö toimii loistavasti ja on vuosien varrella vakiintunut hyvälle tasolle, Virsunen kiittelee.

Sujuva ja nopea kommunikaatio helpottaa työtä

Asiantuntijatyötä yhdessä tehtäessä sujuvalla viestinnällä on tärkeä rooli.

Laptilla ollaan tyytyväisiä siihen, kuinka ongelmatilanteissa apua on saatu ripeästi.

– Tarvittaessa ODC:ltä saa tutun asiantuntijan kiinni nopeasti ja asiat etenevät ilman ylimääräistä byrokratiaa. Myös viestintä ODC:n suunnalta on ollut hyvää. Jos esimerkiksi palveluissa esiintyy häiriötilanteita, on niistä tiedottaminen ollut onnistunutta.

Toimintaa on mieluista kehittää luotettavan kumppanin kanssa

– Oulun DataCenter on näkökulmastamme luotettava ja osaava kumppani. Yhteistyö on kaikkinensa sujunut hyvin ja olemme saaneet heidän asiantuntijoistaan tarvitsemiamme lisäkäsiä.

Toimintaa kehitetään yhteistyössä ja ODC:n asiantuntijat ovat auttaneet esimerkiksi tietoturvaan ja tietosuojaan kohdistuneiden kasvavien vaatimusten huomioimisessa.

– Yhteistyötä ODC:n kanssa on tehty myös muuttuneisiin vaatimuksiin liittyen ja heidän asiantuntemustaan on päästy hyödyntämään myös näillä osa-alueilla. ODC:n rooli tietoturvan ja palvelinympäristön jatkuvassa kehittämisessä on ollut merkittävä.

– Olemme olleet ODC:ltä saamaamme apuun ja asiantuntijuuteen tyytyväisiä ja toiveemme on, että hommat pyörivät samaan tapaan myös jatkossa.

Etsitkö luotettavaa kumppania avuksi IT-ratkaisuihisi? Tutustu muihin asiakastarinoihimme ja ota meihin yhteyttä.

Oulun DataCenterille myönnettiin kolme ISO-sertifikaattia

Oulun DataCenterille myönnettiin kolme ISO-sertifikaattia

GleSYSin tytäryhtiö Oulun DataCenter Oy:lle (ODC) on myönnetty A3CERTin toimesta kolme eri ISO-sertifiointia: ISO 27001:2013…

Lue lisää
Uusi datakeskus avattu

Uusi datakeskus avattu

ODC:n uusi datakeskus on avattu. Uusi huippuluokan datakeskuksemme on avattu ja valmiina palvelemaan asiakkaitamme maailmanluokan…

Lue lisää
ODC osana GleSYS -konsernia

ODC osana GleSYS -konsernia

Siirryimme uuden omistajamme GleSYS AB:n alaisuuteen osaksi ICT-infrastruktuuripalveluita tuottavaa pohjoismaista konsernia heinäkuussa 2020. Viime vuosi…

Lue lisää