Vitec Futursoft Oy

”Yhteistyö ODC:n kanssa on ollut mielekästä ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä

Mikko Pohjanharju
Vitec Futursoft OY

Lähtökohta yhteistyölle

Suunnan valinta

Vitec FuturSoft Oy:llä oli sovellusarkkitehtuurin uudistuksen osalta kaksi vaihtoehtoa – muuttaa tarjoamansa toiminnanohjausohjelmistot (Autofutur ja Konefutur) selainpohjaiseksi, tai jatkaa nykyisen ohjelmiston kehittämistä ja tarjota sitä asiakkailleen pilvipalveluna yhteistyössä kumppanin kanssa.

Kumppanin etsintä

Ohjelmistoyritys Vitec Futursoft Oy:lla oli tarve löytää yhteistyökumppani, jonka palveluita hyödyntämällä yritys pystyisi tarjoamaan asiakkailleen omia sovellustuotteitaan verkon yli käytettäväksi. Vitec Futursoft Oy käytti valintaprosessissa apunaan alan konsulttiyritystä, jonka avulla tehtiin perusteellinen kumppanikartoitus ja löydettiin juuri heille sopivin palveluntarjoaja – Oulun DataCenter Oy.

Ratkaisu

Räätälöity palvelu

Oulun DataCenter Oy ymmärsi parhaiten Vitec Futursoft Oy:n kehitystarpeet sekä haasteet SaaS-palvelumallia perinteisestä client-server sovellusarkkitehtuurista luotaessa, ja pystyi tarjoamaan asiakkaalleen sopivimman ratkaisun. ODC pystyi auttamaan Vitec FuturSoft Oy:tä uuden liiketoimintamallin kehittämisessä ja sen optimoinnissa tarjottavan sovelluksen vaatimusten mukaiseksi. Ratkaisun lopputuloksena Vitec FuturSoft Oy pystyy tarjoamaan nykyisiä ohjelmistojaan internetin yli SaaS-mallilla, eikä yrityksen ollut tarpeen aloittaa laajaa tuotekehityshanketta ohjelmistojensa sovellusarkkitehtuurin muuttamisessa selainpohjaiseksi.

Palvelinalusta

Tarjottavan palvelun alustaksi valikoitui ODC:n vikasietoinen ja hajautettu kapasiteettipalvelu, jonka päälle asiakkaalle dedikoitu palvelinympäristö rakennettiin Windows Server -käyttöjärjestelmää hyödyntäen. Palvelimet ovat virtuaalipalvelimia, joihin on asennettu Citrix Virtual Apps and Desktops -rajapintasovellukset asiakaspääsyn mahdollistamiseksi. Klusterissa on palvelimia tällä hetkellä kymmeniä ja ne on koottu useaksi Citrix-farmiksi erilaisia tarpeita palvelemaan. Palvelinklusteri ja Citrix-farmit tarjoavat skaalautuvan ja vikasietoisen ympäristön ohjelmistojen tarjoamiselle.

Tietoliikenne

ODC on määritellyt asiakkaalta saamiensa tietojen mukaan tietoliikennemääritykset niin palvelimien, tietokantojen, kuin verkkokauppojen ja ulkoisten yhteyksien osalta reitittimille, palomuureille ja kytkimille. ODC:n tarjoamat verkkoyhteydet tarjoavat nopeimman mahdollisen vasteajan suomalaisille loppukäyttäjille. Tietoturva on ollut keskiössä palveluarkkitehtuuria suunniteltaessa, ja järjestelmän suojaukseen käytetään nykyaikaisia suojausteknologioita niin ulkoisessa kuin palvelun sisäisessä verkkoliikenteessä. Auto- tai Konefutur -käyttäjä pääsee käyttämään ohjelmaa internet-selaimella asennettuaan Citrix Workspace -ominaisuuden päätelaitteelleen. Käyttö on mahdollista millä tahansa yleisesti käytössä olevalla käyttöjärjestelmäalustalla (Windows / Mac / Linux / Android / iOS).

Lisensointi ja ylläpito

Oulun DataCenter Oy toimii Microsoftin, VMwaren ja Citrixin palveluntarjoajakumppanina ja ympäristön lisensointi kokonaisuutenaan sisältyy ODC:n tarjoamaan palveluun. Palvelimien ylläpito on täysin ODC:n vastuulla ja Vitec Futursoft voi keskittyä oman ohjelmistonsa kehittämiseen. Vitec FuturSoft huolehtii oman ohjelmistonsa versiopäivityksistä ODC:n vastatessa sovellusalustan toimivuudesta ja kehittämisestä.

Hyödyt ja kokemukset

Lisää myyntiä ja yhteistyö sujuu

ODC:n tarjoaman palvelun avulla Vitec Futursoft Oy pystyy nyt tarjoamaan tuotteitaan asiakkailleen monipuolisemmin sijainnista riippumatta. Loppuasiakkaalta ei vaadita investointeja ohjelmiston hankkimiseen ja ylläpitoon liittyen, vaan käyttö perustuu kuukausittaiseen käyttäjäkohtaiseen veloitukseen. Vitec Futursoft on ratkaisun avulla pystynyt suuntaamaan kehitysresurssit ohjelmistojen toiminnallisuuksien kehittämiseen, eikä ohjelman alusta-arkkitehtuuria ole ollut tarpeen alkaa rakentamaan uudelleen.

”Vitec Futursoft Oy pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen palveluitaan monipuolisemmin ja se on vaikuttanut positiivisesti yrityksen myyntiin. Yhteistyö ODC:n kanssa on ollut mielekästä ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.”

Toimitusjohtaja Mikko Pohjanharju, Vitec Futursoft Oy
Oulun DataCenterille myönnettiin kolme ISO-sertifikaattia

Oulun DataCenterille myönnettiin kolme ISO-sertifikaattia

GleSYSin tytäryhtiö Oulun DataCenter Oy:lle (ODC) on myönnetty A3CERTin toimesta kolme eri ISO-sertifiointia: ISO 27001:2013…

Lue lisää
Uusi datakeskus avattu

Uusi datakeskus avattu

ODC:n uusi datakeskus on avattu. Uusi huippuluokan datakeskuksemme on avattu ja valmiina palvelemaan asiakkaitamme maailmanluokan…

Lue lisää
ODC osana GleSYS -konsernia

ODC osana GleSYS -konsernia

Siirryimme uuden omistajamme GleSYS AB:n alaisuuteen osaksi ICT-infrastruktuuripalveluita tuottavaa pohjoismaista konsernia heinäkuussa 2020. Viime vuosi…

Lue lisää