Futursoft Oy

”Yhteistyö ODC:n kanssa on ollut mielekästä ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä

Mikko Pohjanharju
Futursoft OY

Lähtökohta yhteistyölle

Suunnan valinta

FuturSoft Oy:llä oli kaksi vaihtoehtoa – muuttaa omat ohjelmansa (Autofutur ja Konefutur) selainpohjaiseksi tai jatkaa nykyisen ohjelmiston kehittämistä ja tarjota sitä asiakkailleen pilvipalveluna valittavan kumppanin kanssa.

Kumppanin etsintä

Ohjelmistoyritys Futursoft Oy:lla oli tarve löytää yhteistyökumppani, jonka palveluiden avulla yritys pystyisi tarjoamaan asiakkailleen omia tuotteitaan verkon yli käytettäväksi. Futursoft Oy käytti valintaprosessissa apunaan alan konsulttiyritystä, jonka avulla tehtiin perusteellinen pohjatyö ja löydettiin juuri heille sopivin palveluntarjoaja – Oulun DataCenter Oy.

Ratkaisu

Räätälöity palvelu

Oulu DataCenter ymmärsi parhaiten Futursoft Oy:n kehitystarpeet sekä ongelmat, ja pystyi tarjoamaan asiakkaalleen sopivimman ratkaisun. ODC pystyi auttamaan FuturSoft Oy:tä heille uuden liiketoimintammalin kehittämisessä. Ratkaisun lopputuloksena FuturSoft pystyi tarjoamaan nykyisiään ohjelmistojaan verkon yli, eikä yrityksen tarvinnut aloittaa isoa tuotekehityshanketta ohjelmistojensa muuttamisesta selainpohjaiseksi.

Palvelinalusta

Tarjottavan palvelun alustaksi otettiin ODC:n palvelinklusteri (windows Server). Palvelimet ovat virtuaalipalvelimia, joihin on asennettu Citrix XenApp-sovellukset. Klusterissa on palvelimia tällä hetkellä kymmeniä ja ne on koottu useaksi Citrix-farmiksi. Palvelinklusteri ja Citrix-farmit tarjoavat skaalautuvan ja vikasietoisen ympäristön ohjelmille.

Tietoliikenne

ODC on määritellyt asiakkaalta saamiensa tietojen mukaan tietoliikennemääritykset niin palvelimien, tietokantojen, kuin verkkokauppojen ja ulkoisten yhteyksien osalta palomuureille ja kytkimille. Osa palveluista on toteutettu erillisten web-palvelimien toimiessa tiedon välittäjinä. Auto- tai Konefutur-käyttäjä pääsee käyttämään ohjelmaa internet-selaimella asennettuaan Citrix WebPlugin-ominaisuuden selainohjelmaansa. Käyttö on mahdollista millä tahansa päätelaitteella.

Lisensointi ja ylläpito

Oulu, DataCenter Oy toimii Microsoft-kumppanina ja kaikki windows-lisensoinnit hoidetaan SPLA-sopimuksen perusteella ODC:n ja Microsoftin välillä. Palvelimien ylläpito on täysin ODC:n vastuulla ja Futursoft voi keskittyä oman ohjelmistonsa kehittämiseen. FuturSoft huolehtii oman ohjelmistonsa version päivityksistä.

Hyödyt ja kokemukset

Lisää myyntiä ja yhteistyö sujuu

ODC:n tarjoaman palvelun avulla Futursoft Oy pystyy nyt tarjoamaan tuotteitaan asiakkailleen monipuolisemmin sijainnista riippumatta. Futursoft on ratkaisun avulla pystynyt suuntaamaan kehityspanokset ohjelman toiminnallisuuksien kehittämiseen, eikä ohjelman alusta-arkkitehtuuria ole tarvinnut alkaa tekemään uudelleen.

”Futursoft Oy pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen palveluitaan monipuolisemmin ja se on vaikuttanut positiivisesti yrityksen myyntiin. Yhteistyö ODC:n kanssa on ollut mielekästä ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.”

Toimitusjohtaja Mikko Pohjanharju, Futursoft Oy
Uusi datakeskus avattu

Uusi datakeskus avattu

ODC:n uusi datakeskus on avattu. Uusi huippuluokan datakeskuksemme on avattu ja valmiina palvelemaan asiakkaitamme maailmanluokan…

Lue lisää
ODC osana GleSYS -konsernia

ODC osana GleSYS -konsernia

Siirryimme uuden omistajamme GleSYS AB:n alaisuuteen osaksi ICT-infrastruktuuripalveluita tuottavaa pohjoismaista konsernia heinäkuussa 2020. Viime vuosi…

Lue lisää